С кончината на кралица Елизабет II, целият свят е в траур,

...
С кончината на кралица Елизабет II, целият свят е в траур,
Коментари Харесай

Модно наследство: Кой ще се радва на тоалетите на кралица Елизабет II?

С кончината на кралица Елизабет II, целият свят е в печал, линията на заместничество се измести и всички се чудят какво ще се случи по-нататък с кралското семейство, в това число кой ще получи богатата сбирка от бижута и облекла на монарха. Въпреки че няма формален протокол за всеки обособен тоалет в дрешника на Елизабет, има няколко улики за ориста на движимостите ѝ въз основа на това какво се е случвало в предишното.

 

Според Брайън Хоуи, създател на Not In Front of the Corgis, кралицата постоянно давала старите си облекла на своите стилисти. След това те самите вземат решение дали да запазят тоалета, да го носят, или да го продадат. Единственото предписание било, че при продажба не би трябвало да се оповестява, че дрехата е на Нейно Величество. Етикетите се отстраняват, с цел да се подсигурява, че никой не може да свърже нещата с Бъкингамския замък.

 

Що се отнася до бижутата, Бижутата на короната на Обединеното кралство са 142 кралски церемониални предмета, съхранявани в Лондонската кула. Те остават част от кралската сбирка и се предават на идващия монарх.

 

Въпреки това Елизабет има повече от 300 броя в персоналната си сбирка, включително 98 брошки, 46 огърлици, 37 гривни, 34 чифта обеци, 15 пръстена, 14 часовника и пет висулки. Всички те са ѝ подарени от гостуващи държавни глави и са носени от нея по време на публични мотиви. Освен в случай че кралицата не остави ясни указания, не е известно какво ще се случи с всяко едно украшение.

 

Изглежда обаче, че един продукт от нейната сбирка към този момент е владеене на Кейт Мидълтън. На 14 септември принцесата на Уелс беше снимана с една от брошките на починалия монарх, до момента в който присъстваше на работа в чест на кралицата в Уестминстър Хол. Елизабет в началото носи бижуто във формата на лист, което включва както диаманти, по този начин и перли, когато посещава Сеул през април 1999 година.

 

Това обаче не беше първият път, когато Мидълтън носи бижута, подарени ѝ от член на кралското семейство, като даже носеше чифт перлени обеци на принцеса Даяна на 14 септември. Според Marie Claire, Даяна категорично е декларирала приживе, че желае нейната персонална сбирка от бижута да бъде предадена на бъдещите съпруги на синовете ѝ.

 

„ Бих желала да разпределите всичките ми бижута към сбирки, които ще са владеене на моите синове, тъй че техните съпруги да могат навреме да ги носят или да ги имат. Оставям точното систематизиране на бижутата на вашето убеждение “, написала принцесата в писмо. Освен перлените обеци, Кейт Мидълтън има и годежния пръстен на Даяна, а Меган Маркъл има два диаманта от сбирката на починалата лейди Ди.

 

Сегашната принцеса на Уелс също по този начин неотдавна носеше и емблематичните перли на кралица Елизабет II. Тогава тя и принц Уилям бяха домакини на пладнешки банкет в Бъкингамския замък.

 

Източник: Дарена Найденова,

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР